Zoeken in deze blog

Waar koop ik speltmeel?

Speltmeel, het is de laatste tijd een ware hype. Het zou veel gezonder zijn als tarwemeel en het kan overal voor worden gebruikt, om brood, koekjes, of pannenkoeken mee te bakken.

Waarom is spelt beter dan tarwe?

  • Tijdens het maalproces blijven voedingsstoffen beter bewaard.
  • Spelt bestaat uit een ideale mix van vetten, eiwitten, mineralen, vitaminen, koolhydraten, ballaststoffen en aminozuren, die verantwoordelijk zijn voor de productie van gelukmakende hormonen.
  • Gluten in spelt zijn door hun speciale samenstelling beter te verteren. 
  • Na het eten van spelt zal je bloedsuikerspiegel minder snel stijgen dan na het eten van tarwe. Je zult dus minder snel trek krijgen in zoetigheid.


Wat is het verschil tussen speltbloem en speltmeel?

Speltmeel is gemalen spelt en speltbloem is gezeefde speltmeel. In speltmeel zitten dus meer voedingsstoffen, want tijdens het zeven blijven de kiem en de zemel achter. Hierin zitten nou net de meeste voedingsstoffen dus speltmeel is gezonder.


Waar koop ik speltmeel?

Speltbloem en speltmeel kopen kan gewoon bij de molenaar in de buurt. Heb je geen speltmolen dichtbij, dan kun je in elke natuurwinkel of biologische (web)shop ook speltmeel en speltbloem kopen. Ook voegen steeds meer supermarkten speltmeel toe aan hun assortiment.

Probeer ook eens te bakken met speltmeel. Koekjes, brood, cake en pannenkoeken worden er gezonder door en je hebt er minder van nodig voor een vol gevoel!