Zoeken in deze blog

Wat is het verschil tussen en waar koop ik amandelmeel en amandelpoeder?

Amandelmeel en amandelpoeder lijkt op elkaar maar is beslist niet hetzelfde. Amandelmeel wordt gemaakt van 100% procent gemalen amandelen terwijl amandelpoeder geproduceerd wordt  van amandelen nadat deze al zijn uitgeperst voor het maken van amandelolie. De rest van de amandelen wordt gedroogd en vervolgens gemalen. De meeste olie (en dus goede vetten) is er dan al uit.

Heel veel mensen spreken vaak over amandelpoeder als ze amandelmeel bedoelen en het is dus niet zo dat alle amandelpoeder die je tegenkomt per definitie minder goed is. Het kan namelijk net zo goed zijn dat er gewoon amandelmeel wordt bedoeld. Kijk vooral naar de prijs. Betaal je rond de 2 euro voor 100 gram en 16 euro voor een kilo? Dan heb je echt te maken met amandelmeel, waar je dus gewoon mee kunt bakken.

Waar koop je amandelmeel?

Echt amandelmeel koop je bij de bakker of in de natuurwinkel, of op internet. Google even op "amandelmeel kopen" of "amandelmeel online" en je krijgt tientallen resultaten. Als je regelmatig amandelmeel gebruikt, is het voordelig om het in grotere verpakkingen van 1 kilo te kopen. Sommigen geven dan ook nog korting als je meerdere zakken tegelijk koopt, je kunt bijvoorbeeld hier amandelmeel kopen met korting. Wel even informeren naar de houdbaarheid, als je het niet heel snel (binnen een jaar) opmaakt. Over het algemeen is de houdbaarheid nog wel een jaar.Ben je echt een grootverbruiker, dan kun je zelfs 10 kilo amandelmeel in een zak krijgen!

Waar koop je amandelpoeder?

Amandelpoeder is aanzienlijk goedkoper maar je kunt er dan ook niet goed mee bakken. Het is op internet lastig te vinden omdat de meeste webwinkels zo gezegd de woorden amandelpoeder en amandelmeel als synoniemen gebruiken. Amandelpoeder wordt gebruikt om de smaak van amandelen toe te voegen aan een product. Is dat de bedoeling, kies dan liever voor amandelessence. Dat is een goedkopere manier om de smaak van amandelen toe te voegen.